DVB-T Blog

Hadd kövesse más is a digitális fölfelszíni sugárzás történetét, no meg azt, ahogy ezt próbálom használatba venni.

Friss topikok

  • ▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: "mennyen", meg "set top boksz" ajjaj (2015.10.10. 13:35) A DVB-T az nem DVB-C
  • MorGorilla: Kedves Katalin! A résbe egy Conax rendszerű CI modul kell és abba kell ugyanazt a chipkártyát beh... (2015.08.11. 14:10) Ami a tévékből hiányzik a MinDig TV Extrához
  • Adani: Sztem még sokáig nem lesz leállítva az analóg rádióadás (FM sávon legalábbis), több okból is. Ho... (2014.01.03. 23:44) Senkinek sem kell a digitális rádió?
  • Adani: Leadtek USB-s DVB-T és analóg hibrid vevővel erősítős szobaantennával simán jön a 7 ingyenes csato... (2014.01.03. 23:33) Nálatok jó már a DVB-T szobaantenna?
  • Penetrator: Sőt, ha az országnál nem Magyarországot, hanem mondjuk, Németországot választjuk, akkor elő jön eg... (2012.07.09. 12:58) Panasonic TX-L32C20

Linkblog

AverTV Capture HD: Hibrid tuner kárta HDMI felvétellel

2009.11.20. 14:48 :: ZimiOmega

Érdekesség a javából az AverMedia egyik legújabb kütyüje. Az AverTV Capture HD egy PCI-Express kártya, ami első ránézésre túl vékony és túl kevés csatlakozást mutat ahhoz, hogy sokat tudhasson, de az első ránézés ezúttal igencsak tévedhet.

 

 

Ha igaz, amit a gyártó állít, akkor egy a hazai terepen igen jól használható kütyüről van szó. Először is analóg és DVB-T tévé vételre is alkalmas, így akkor is jó, ha sima kábeltévé van otthon és akkor is, ha tetőantenna és DVB-T. Ha abban a minőségben dolgozik, ahogy az eddigi AverTV modellek, akkor nem lesz gond az analóg hangolással sem, az MPEG-4-es HDTV pedig már több tuner generáció óta támogatott a gyártónál. Van benne FM rádió is, amit pár évig még biztos nem kapcsolnak le errefelé.

 

Hasonló tudású kütyü persze már sok van a gyártó kínálatában, a különlegesség ezúttal a HDMI bemenet. Két hasonló csatlakozó van a hátlapon, ez egyik egy HDMI, amivel 720p vagy 1080i jelet lehet rögzíteni MPEG-2 kódolással, ha az nem HDCP védett. A másik a mellékelt kábelkorbáccsal megtoldva vagy tíz -féle csatlakozást kínál, kompozit, S-Video és komponens valamint sztereó hang bemenetet és az infra jelvevőt is ide kell majd csatlakoztatni. A dokumentációból látszik, hogy külön hang bemenet jár a komponens és az S-Video/kompozit képi inputhoz, így kényelmesebben lehet majd váltani a különféle források között.

  

Ahogy így elnézem, rengeteg mindent lehet majd ezzel a masinával. Bemenet lehet analóg vagy DVB-T tévé, mindenféle videó, komponensről és HDMI-ről 1080i-ig. Úgy tippelek, hogy a hangot külön be kell kötni, a dokumentáció nem ír arról, hogy a HDMI-n jövő LPCM hangot veszi-e a rendszer. Külön említi viszont a Sony PlayStation és Xbox csatlakoztatás lehetőségét, szóval felvehetjük videóra a meccseket. Lesz hozzá karosszékből kezelhető felületű médiacenter alkalmazás, driver pedig Win XP Media Center Edition-höz és Vista-hoz áll rendelkezésre, Windows 7 kompatibilitási info még nincs.

 


Van még a készülékben PiP is, ha rákötünk valami HDMI-s játékkonzolt, akkor játék közben
tévézhetünk is. Csak ne a bemondót célozzuk.

 

A legjobb hír – legalábbis nekem – hogy szereztem egy kölcsönpéldányt és mar csak idő kell meg egy erős asztali konfig és harci rendbe is állítom egy alaposabb teszt erejére mindenképpen.

4 komment

Címkék: rádió hdtv digitális tuner fm mpeg 4 dvb t kombó hd ready avermedia tévé felvétel hdmi h.264 kompozit komponens

A bejegyzés trackback címe:

https://dvb-t.blog.hu/api/trackback/id/tr111539819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vigilante 2010.03.01. 13:42:04

Szia!

Nem készültél még el a teszttel?
Engem az érdekelne igazából, ha pl. HD-s beltéri HDMI kimenetéről milyen minőségben tud rögzíteni a készülék? (HBO HD, MTVNHD)

Üdv.

ZimiOmega 2010.03.01. 13:47:13

Nagyon lassan veszem rá magamat a beszerelésre :( Az viszont biztos, hogy HDCP-s jelet nem fogad el, de visszatérek rá, ha már eg konkrét érdeklődőm van.

Rootbeer 2010.11.05. 18:19:20

Szia, Zimi!

Látom vágod a HD-kérdést.
Segítségre lenne szükségem.
Kérdésem kb. az, mint Vigilantéé:

Philips STB HDMI kimenetéről szeretnék a PC-mbe vinni, s ott vmi eszközzel (de nem muszáj hardveres gyorsítással, mint a több 100 ezres stúdió szerkesztő kártyák teszik), - ami nem csak mpeg2 tömörítést tud (720x576PAL és 720x480NTSC dvd-szabvány szerint), mert ezt régi analóg Winfast DV2000 kártyám is tudja, - lementeni (streammel felvenni) HDD-re natív felbontásban HDMI port segítségével(persze ez nem kötelező) HD-s tartalmakat (eddig felvett tv-adások), direktbe külsött HD-jelet (1280x720, ha minden igaz a HD csatornák esetében; UPC directes tv-adások).
A Te általad bemutatott kütyü tömörít, nekem olyan kéne, ami fel is skáláz, ha kell, 1080p-re, mert a megjelenítőm fullos, úgyhogy jól jönne, de 720p sem kevés, csak ne SD legyen!!! a vége a PC-n.
Van ilyen eszköz 50e alatt?
Tudnál vmit ajánlani?
Kösz több UPC által megsz---tott társam nevében is! (Merugye nem lehet a a STB-DVR merevlemezéről levenni a HD-s cuccokat...)
Szóval várom megtisztelő válaszodat!

ZimiOmega 2010.11.07. 20:21:39

Szia!

nem ismerem azt az STB-t sajnos. A lényeg az, hogy akkor érdemes HD-ben felvenni az adást, ha az tényleg HD is. Felskálázni egy normálisabb TV vagy média(Blu-ray lejátszó is tudja, csak több helyet foglalunk vele, ha ezt már rögzítéskor megtesszük.
Akárhogy is, közben már elkészült az HDMI bemenetes AVerMedia tuner tesztje, itt: dvb-t.blog.hu/2010/04/02/avertv_capture_hd_teszt
Lehet vele felvenni, de csak ha nem védett a jel. Fogadjunk a lottó ötösömbe, hogy a UPC esetében is védett lesz, így egy tiltó üzenet jelenne csak meg, mint amilyen a tesztben is látható. Tehát nem védett jelez akár Full HD 1080i-ben is lehet rögzíteni, ennyi a maximum. Kapásból MPEG-2 tömörítést használ a készülék, hát ezt szoftverrel újratömöríteni H.264-re nem kis mulatság lesz.
Mást még nem próbáltam ebben a témában. A HDCP-t feltörték, de ezt még nem építette bele senki hardveres rögzítőbe, gondolom jogi gondjai akadnának. Megkérdezek másokat is, hogy hallottak-e valami érdemes cuccról.

Üdv
Zimi
süti beállítások módosítása