DVB-T Blog

Hadd kövesse más is a digitális fölfelszíni sugárzás történetét, no meg azt, ahogy ezt próbálom használatba venni.

Friss topikok

  • ▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: "mennyen", meg "set top boksz" ajjaj (2015.10.10. 13:35) A DVB-T az nem DVB-C
  • MorGorilla: Kedves Katalin! A résbe egy Conax rendszerű CI modul kell és abba kell ugyanazt a chipkártyát beh... (2015.08.11. 14:10) Ami a tévékből hiányzik a MinDig TV Extrához
  • Adani: Sztem még sokáig nem lesz leállítva az analóg rádióadás (FM sávon legalábbis), több okból is. Ho... (2014.01.03. 23:44) Senkinek sem kell a digitális rádió?
  • Adani: Leadtek USB-s DVB-T és analóg hibrid vevővel erősítős szobaantennával simán jön a 7 ingyenes csato... (2014.01.03. 23:33) Nálatok jó már a DVB-T szobaantenna?
  • Penetrator: Sőt, ha az országnál nem Magyarországot, hanem mondjuk, Németországot választjuk, akkor elő jön eg... (2012.07.09. 12:58) Panasonic TX-L32C20

Linkblog

Panasonic DMR-EX795 teszt

2010.02.16. 00:19 :: ZimiOmega

Egy full extrás DVD felvevő a DMR-EX795, de mindent azért nem tudhat ez sem.

 

Nem ma kezdték a Panasonicnál a DVD felvevők tervezését, így aztán a DMR-EX795 szinte minden jót örökölt, amit csak ezen a téren lehet. A csinos fekete asztali készülék alapvetően egy minőségi DVD felvevő, 250 gigabájtos merevlemezzel és persze mindenevő DVD íróval, ami az összes írható és újraírható DVD formátumot olvassa és írja is.

 

 

 

A hátoldalon a kimenetek bőséggel állnak rendelkezésre, ahogy más modelleknél is, van itt Scart és HDMI is. A megfelelő kimeneteken 1080p-re szépen felskálázva jelennek meg a standard felbontású tartalmak is. Megkapunk mindent, amit egy jó DVD felvevőtől várhatunk, bőséges merevlemez kapacitás, jó minőségű képjavító áramköröket, megfelelő újraírható médián (én DVD-RAM-mal próbáltam) gyors vágást, csúsztatott lejátszást (Time Slip). Az időzített felvételeket és minden egyebet csinos magyar nyelvű menün és kézreálló távirányítón állíthatjuk be (Viera Link is van). Az óra állását nem csak kézzel adhatjuk meg, eljön az analóg adásból (ha szórják vele az időkódot is) és persze DVB-T-n is. Analóg felvételeink LP módban is 500 sort tartalmaznak, így maradnak részletek is bőven.

 

 

Az előlapi lehajtható ajtó mögött megtaláljuk a mini FireWire csatlakozást DV kamerákhoz és itt egy USB aljzat is, jobbára flash meghajtók számára. Az USB-ről vagy ISO adatlemezről kapható DivX lejátszásra is a készülék, szerencsére nem csak szigorúan DivX, hanem Xvid mozikat is sikerült kifogástalanul lejátszani. Az SRT feliratok tökéletes magyarsággal jelennek meg, beleértve a dupla hosszú ékezeteket is. Lehet még MP3 és WMA zenéket és JPEG képeket is lejátszani (aláfestő zenével is), de a ma oly népszerű MKV konténert nem képes (illetve nyilván nem is hajlandó) kezelni a rendszer.

 

 

Persze most a legérdekesebb a DVB-T formátum, ez a modell az analóg tévéadások mellett a hazai digitális földfelszíni csatornákat is kifogástalanul veszi. Első utam a HD 1080i-ben leadott M1, M2 és Duna TV csatornákhoz vezetett, hogy lám, mit fog csinálni a Full HD MPEG-4 AVC-vel a készülék. Szépen leadja, ám a kedvünkért nem szakít a DVD alapokkal és a felvételek standard PAL felbontásban (720×576 képpont), MPEG-2 kódolással kerülnek a merevlemezre illetve DVD-re, a szokásos XP, SP, LP vagy EP módok valamelyikében.

 

 

Igen jól néz kis, jól is működik, de nem lép ki a szerepéből a Panasonic DMR-EX795, ami kb. 110 ezerért beszerezhető. Marad DVD felvevő, standard PAL felvételekkel, hogy az ingyen fogható HD adásokat natív vormátumban vehessük fel, ahhoz bizony Blu-ray rekorderbe kell majd beruháznunk. Vagy egyszerűen veszünk egy 8000 forintos USB sticket a pécéhez... :)

 

1 komment

Címkék: video dvd hd panasonic merevlemez recorder felvevő 1080p dvb t rekorder dmr ex795 dvd ram mpeg 2

A bejegyzés trackback címe:

https://dvb-t.blog.hu/api/trackback/id/tr631762127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csiri bá 2011.10.09. 16:24:23

Bár a cikk majd másfél éves, pár megjegyzés hozzá, apróságok, de bosszantóak, ha előzőleg egy régebbi szerkezetnél megszoktuk:
- a dvd olvasó tálcája nem nyitható távirányítótól ezt pedig a Jvc 8 éves dr-mh300-a is tudta
- nem lehet dvd-ramot vagy dvd-/+ rw -t VR-módra formázni a jvc 1 órás felvételt 12 perc alatt tolt át VR-módú lemezre a pana csak a dvd formátumot tudja, a másolás 4x-es dvd-rw -re 26 perc...
ordas sok, amikor monjuk csak a hang kellene a felvett anyagból és nem végleges dvd-t akarok írni...
arra még nem jöttem rá, hogy xp módba mekkora bitrate-tel rögzit ac3-ban, a jvc 320kbps-sel és ezt gyorsmásolásban át is vitte, a panánál nem tudom milyen bitrate-tel rögzit és újrakódolja-e nagysebességű (már ha az estimate 26 percet amit kiir gyorsnak lehet nevezni) másolásnál...
Egyelőre ennyi a pár napos használat után. :)
süti beállítások módosítása