DVB-T Blog

Hadd kövesse más is a digitális fölfelszíni sugárzás történetét, no meg azt, ahogy ezt próbálom használatba venni.

Friss topikok

  • ▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: "mennyen", meg "set top boksz" ajjaj (2015.10.10. 13:35) A DVB-T az nem DVB-C
  • MorGorilla: Kedves Katalin! A résbe egy Conax rendszerű CI modul kell és abba kell ugyanazt a chipkártyát beh... (2015.08.11. 14:10) Ami a tévékből hiányzik a MinDig TV Extrához
  • Adani: Sztem még sokáig nem lesz leállítva az analóg rádióadás (FM sávon legalábbis), több okból is. Ho... (2014.01.03. 23:44) Senkinek sem kell a digitális rádió?
  • Adani: Leadtek USB-s DVB-T és analóg hibrid vevővel erősítős szobaantennával simán jön a 7 ingyenes csato... (2014.01.03. 23:33) Nálatok jó már a DVB-T szobaantenna?
  • Penetrator: Sőt, ha az országnál nem Magyarországot, hanem mondjuk, Németországot választjuk, akkor elő jön eg... (2012.07.09. 12:58) Panasonic TX-L32C20

Linkblog

Annyi a Pannon mobiltévének

2010.04.16. 15:58 :: ZimiOmega

Nem csoda. Ennyi pénzért inkább a szemhéjam belső felületét nézném. 

Nagyon nagy volt az optimizmus annak idején a 3G mobil hálózattal kapcsolatban, hogy az milyen jó és akár tévézni is lehet majd rajta. Hát lehet, de nem olcsón, az biztos, mert még a szolgáltatónak sem éri meg.

Legalábbis a Pannon – aki amúgy már majdnem Telenor – racionalizál, leépít és mivel nem érte meg neki a tévét biztosítani mobiltelefonra, ezért kikapcsolja az egészet, bocs. Megjegyezném, hogy 69 forintos percdíjért lehetett csak tévézni, ami nem kevés, konkrétan én még a legjobb komédiát is végigsírnám, ha ennyit kéne kiadnom azért, hogy nézhessem bélyegméretben.

A Népszabadság szerint már csak párszázan vették igénybe a szolgáltatást. A Pannon ezt annak tudta be, hogy az emberek otthoni, karosszékes tevékenységként tekintenek a tévézésre, a rövid videókat meg megnézik a sima mobil internet kapcsolat révén a YouTube-on, vagy akárhol. Hát igen, bizonyára mit sem számít, hogy iszonyat drágán lehet így tévézni.

Pár éve, 2007-ben lelkesen indult a kísérleti DVB-H sugárzás itthon és úgy tűnt hogy lesz valami. SEMMI! Aztán azóta sem látok egyetlen szolgáltatót sem – nemrég néztem végig az oldalaikat – aminél előfizethetnék mobil tévére. Ez jóval olcsóbb, mint a mobilnetes IPTV, mert ugyanúgy adják, mint a DVB-T-t csak kisebb felbontásban. Én ezt szeretném nézni, de – javítsatok ki, ha tévednék – egyszerűen nem tudok rá hol előfizetni, ráadásul a villamoson nemigen, a metrón meg egyáltalán nem lehet fogni, pedig ott lenne érdemes. Ha olyan helyen állok épp, ahol már van net meg rendes tévé, akkor már nincs mobiltévére szükség egy kicsit sem.

Megjegyzem, hogy ha a DVB-T-t lehet ingyen adni, akkor a DVB-H-t pont ugyanúgy és néznék is az emberek. Itt mindenképpen SIM kártyához tervezik kötni a vételt, mert így tudnak az üzletbe a mobilszolgáltatók is bekapcsolódni telefonnal, fizetős csatornákkal. De nem biztos, hogy ez lenne a legjobb, illetve hogy itthon erre egyáltalán van fizetőképes kereslet. Már sok éve is láttam a CeBIT kiállításon olyan kis kütyüket, mint egy nagyobb iPod és frankón lehetett rajtuk DVB-H-t nézni, pedig nem telefonok (azóta ezeket megette a fene). Persze az nem üzlet. Így most legalább a reklámok sem jutnak el több emberhez és kütyüket sem vesz a nép, mulatni sem mulat a tévén, úgyhogy mégannyi üzlet sincs.

Lehet, hogy a fejesek egyes cégeknél úgy okoskodtak, hogy a DVB-H beindítása előtt még jól kiaknázzák a mobil IPTV lehetőségeit? Hát nem jött össze és még ha nyugati fizetésem lenne is meggondolnám, hogy egy perc zanzásított élvezetért ennyit kiadjak. Kicsi ország, kicsi pénz, túl sok és jónéhány túl pénzéhes vezető, már bocsánat (ezt nem kifejezetten erre az esetre és nem ennek a cégnek a vezetőjére értem). Ez jutott.

Itt a ComputerWorld cikke a témában, mely a Népszabadság anyagaira hivatkozik:

http://computerworld.hu/megszunteti-egyik-szolgaltatasat-a-pannon.html

 

 

 

 

13 komment

Címkék: mobil telefon tévé hülye dvb t dvb h

A bejegyzés trackback címe:

https://dvb-t.blog.hu/api/trackback/id/tr881927108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ügyeske 2010.04.16. 23:09:28

néha én is lehetek első.
De a pannon, bocs TELENOR az nemlehet első, mert kullog a többiekután.
Gyenge mint a harmat.

Béke a tévéneklátszó szolgáltatás poraira.

R I P

pberencz 2010.04.16. 23:17:24

Nem jól tudod.
A DVB-H egészen kiválóan működött, úgy három héttel ezelőttig, méghozzá INGYEN, szolgáltatótól FÜGGETLENÜL. A jelenleg DVB-T-n fogható adók közül a TV2 és a Euronews kivételével az összes csatorna látható volt.
Hogy most éppen miért szünetel, azt nem tudom, de a mobil szolgáltatókhoz nem volt köze eddig (értsd úgy, hogy rossz/inaktív sim kártyával is működött) és remélem nem is lesz. Az Antenna Hungária zRt továbbította az adásokat.

zolee0010 2010.04.16. 23:21:43

Veszel pl egy ilyet:
www.sonystyle.com/webapp/wcs/stores/servlet/ContentDisplayView?cmsId=content/Computers/LocationFree/index&catalogId=10551&storeId=10151&langId=-1&categoryId=8198552921644479777&XID=F:locationfree:sony

Az ottoni kábeltévédet, vagy videodat vagy dvd-t stb rákötöd majd otthonodban "wifin" ill bárol a világban sony psp-n, sony telokon ill pda-n, notikon nézed ingyen a saját csatornáidat (wifi hot spot) vagy amennyibe a neted kerül a mobil szolgáltatodnál.

dukeekud 2010.04.16. 23:35:11

Ez a mobilteve ez szerintem a "menozes" kategoriaba tartozik. :)
12 eves gyerekeknek akik allandoan recsego telefonnal a kezben, jarnak az utcan, nekik nagyon meno lenne ez az iskolaba, de ahhoz meg tul draga.

min 2010.04.16. 23:54:42

Ez is használható alternatíva a fentebb linkelt sony-hoz hasonlóan.
www.slingbox.com/

Amúgy nekem az osztrák internetelőfizetéshez ilyet adtak 0euróért.
www.hwsw.hu/hirek/35553/Huawei_E510_DVB-H_HSDPA_HSUPA_mobil_internet_modem_USB.html

sim nélkül is működik a tv része.

arconfosom 2010.04.17. 00:28:15

Kamuznak
Adták volna 5 forintért, még azt mondom megsasoltam volna a Maunika showt a dugóban araszolva

Persze, én sosem voltam Pannonos, és sosem lennék az

Eastbay1 2010.04.17. 00:46:22

Basszus, veszel egy kínai mobilt, aztán egész nap nézheted rajta a három földi sugárzású adót. Ingyen. A mobil ára is egy vicc.

ergerberger 2010.04.17. 03:05:22

A cigányok, akik most a cigányhifin bőgetik hangosan a villamoson a szaros fos hányadék cigányzenéjüket, ezután majd a Maúnikasót is tudják full hangerőn nyomni a közlekedési eszközökön.
De jó lesz.
Hogy fordulnának föl mind.

fourgee 2010.04.17. 08:04:34

Nem csak a mobil TV-nek van horror ára, hanem az előfizetéseknek, telefonoknak, percdíjaknak, stb. Van egy brit pay as you go, vagyis feltölthető kártyás T-Mobilos telefonom. Amikor először vittem haza, akkor nagyot néztem. Jöttek sorra az SMS-ek a szolgáltatótól, hogy mi mennyibe kerül. Egy MMS ára így hogy "külföldön vagyok", 30p, vagyis kb. 60 forint... Pannonnál 10 éve vagyok előfizető, asszem 120 forint egy MMS.

Valószínűleg azért magasak nálunk az árak, mert mindig küldenek valami külföldi vezetőt, aki amikor megérkezik, tágra nyílt szemekkel nézi az árakat, aztán arra gondol, hogy "Igen, ezek a magyarok kib.szott gazdagok, ha hajlandóak ennyit fizetni, biztosan nem ostobák, na akkor emeljünk csak rajta még egy kicsit", aztán ezért tartunk ott, ahol tartunk.
:)

Viszont, a magyar szolgáltatók annyiban többet nyújtanak, hogy a hivatalos üzleteikben bármit el lehet intézni, viszont az Egyesült Királyságban erre képtelenek, bármi baja van az embernek, az ügyfélszolgálatot kell hívnia, ahol 99,9999 százalékban indiaiak ülnek, akiket képtelenség megérteni...

Ennek a mobil tv-nek az árait még akkor láttam, amikor elindult. 100% hogy valami túlfizetett majom találta ki a Pannonnál. Vagy egyszerűen csak skizofrén, vagy egyéb mentális problémája van és nem érzékeli a valóságot...

pberencz 2010.04.18. 10:42:41

@pberencz: Naszóval, a dvb-h mégis működik, csak valami változott a beállításoknál, ezért gondoltam, hogy szünetel...
A mobil tv, ami a mobil szolgáltatóktól jön/jött fizetős, a dvb-h viszont INGYEN volt-van és remélem lesz is! A kettőnek nincs sok köze egymáshoz, hacsak az nem, hogy dvb-h vételre alkalmas telefon kellhet hozzá. De ettől még a mobil szolgáltató nem kap pénzt...

ZimiOmega 2010.04.18. 12:34:39

Hát igen, a gond az, hogy maradt a tesztüzem még 2008-tól és azóta kuss van. Senki nem épített rá üzletet és azt senki nem mondta azt sem, hogy hajrá, a tiétek, használjátok. A lefedettségnek sincs köze az országoshoz. Ha most venne valaki egy olyan kütyüt, amivel foghatná a DVB-H-t, akkor ki garantálná, hogy nem lesz az adás egy fél év múlva sim-hez kötött és akkor dobhatja ki a kis kütyüjét (ha nem telefont vett esetleg). Szóval kísérleti és elhallgatott az egész hazai DVB-H, léphetnének már. Szerintem csak kivárták, hogy buknak-e a népek az IP alapú mobil tévére amit most zár le a Pannon, most hogy a gyakorltban a két rendszer között nincs érdekütközés csak lindul valami.
süti beállítások módosítása