DVB-T Blog

Hadd kövesse más is a digitális fölfelszíni sugárzás történetét, no meg azt, ahogy ezt próbálom használatba venni.

Friss topikok

  • ▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: "mennyen", meg "set top boksz" ajjaj (2015.10.10. 13:35) A DVB-T az nem DVB-C
  • MorGorilla: Kedves Katalin! A résbe egy Conax rendszerű CI modul kell és abba kell ugyanazt a chipkártyát beh... (2015.08.11. 14:10) Ami a tévékből hiányzik a MinDig TV Extrához
  • Adani: Sztem még sokáig nem lesz leállítva az analóg rádióadás (FM sávon legalábbis), több okból is. Ho... (2014.01.03. 23:44) Senkinek sem kell a digitális rádió?
  • Adani: Leadtek USB-s DVB-T és analóg hibrid vevővel erősítős szobaantennával simán jön a 7 ingyenes csato... (2014.01.03. 23:33) Nálatok jó már a DVB-T szobaantenna?
  • Penetrator: Sőt, ha az országnál nem Magyarországot, hanem mondjuk, Németországot választjuk, akkor elő jön eg... (2012.07.09. 12:58) Panasonic TX-L32C20

Linkblog

Ingyenes lesz a forgalmazóknak a MinDig TV matrica, a vásárlók meg egy évig ingyen örülhetnek a Terra+ fizetős csatornáknak

2009.11.30. 16:29 :: ZimiOmega

Ma tartott az Antenna Hungária sajtótájékoztatót, ahol jó sok mindent megtudhattunk arról, hogyan is állunk most. Legfőbb jó hír, hogy már 88% a lefedettség országosan, de akad más is. Az AH kommunikációja szerint igencsak jó nekünk DVB-T elterjedtségben (7,5%) a többi Európai országhoz képest, csak Franciaország előz meg minket (9,5%). Persze ez nem a teljes TV-s társadalomhoz, hanem a földfelszíni sugárzással tévézők köréhez képest fennálló arány, amit a GfK Piackutató Intézet adataira alapozva becsültek fel. A GfK tud róla, ha hivatalos csatornán eladnak egy Mindig TV kompatibilis DVB-T vevővel ellátott set top boxot vagy tévét, de a tévék esetében ki tudja, hogy valóban ki is használják-e ezt a funkciót, vagy csak azért vették ezt, mert bár nem tudjuk mi ez, de később még jó lehet, vagy ez volt épp jó áron ésatöbbi.

 

Ez itt kérem nagyjából 88% lefedettség, persze tetőantennás vétellel.
 

 

Némi fenntartással kell, hogy kezeljük tehát a számokat, de annyi biztos, hogy szeptemberben 50, októberben pedig újabb 63 százalékkal nőtt a MinDig TV matricás kütyük eladása, azaz az ipar megindult előre. Ebben nagy szerepe van annak, hogy folyamatosan csökkennek a hardver árak, egy év alatt 55%-ot esett az itthon használható, MPEG-4-es dekóderek ára. Sok köztük HD-s, mások nem, a legtöbb fogadhat Terra+ dekódolót is, de hogy a matrica mit is garantál és mit nem, erre majd a későbbiekben kitérek egy külön írásban. Mindenesetre október végéig 86000 eszközt értékesítettek itthon, ami az összes háztartások (azok is, ahol eddig mondjuk kábel vagy műhold ment) 2,3 százalékát fedi le.

 

 

Szimpatikus hozzáállás az AH részéről, hogy ingyenessé tette a MinDigTV matricához szükséges minősítés megszerzését. Persze ez nem szép azokkal szemben, akik eddig keményen fizettek érte, de nyit a kisebb cégek felé is, valószínűleg még több matricás termék lesz, ami jó falun is, mert az is el tudja dönteni, hogy itthon használható cuccot vesz, aki semmit sem lő hozzá. Ha tehát valaki forgalmazna set top boxot, de eddig nem volt pénze belépni a minősítő programba, az most száguldozhat az AH-hoz és elkezdheti a kis bizniszét.

 

 

Fény derült még egy decemberi-karácsonyi akcióra is, ami nekem például semmit nem jelent, de sokan talán örülnek neki. A decemberi akcióban bármilyen MinDigTV dekóder vásárlása esetén kap a vásárló egy egy éves előfizetést a két kódolt csatornára. Hogy hogyan és miként kell ezt adminisztrálni, azt holnaptól lehet tudni, de a lényeg, hogy adott a 6250 forintos ajándék. Hát, az igaz, hogy ezért a HírTV-t és az ATV-t kapjuk politikailag tök korrektül, de szuvenír nyihuhu nye kukucsku protku, na meg ennek is vannak sokan, akik örülnek. Különösen, ha eddig tetőantennás analóg vételre voltak utalva.

 

 

Itt van egy hír az eseményről:

http://computerworld.hu/mindig-tv-robbanas-88-os-dvb-t-lefedettseg-es-extrak.html

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: tv tévé hdtv digitális top mindig box tuner antenna set mpeg 4 dvb t

A bejegyzés trackback címe:

https://dvb-t.blog.hu/api/trackback/id/tr461563893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása