DVB-T Blog

Hadd kövesse más is a digitális fölfelszíni sugárzás történetét, no meg azt, ahogy ezt próbálom használatba venni.

Friss topikok

  • ▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: "mennyen", meg "set top boksz" ajjaj (2015.10.10. 13:35) A DVB-T az nem DVB-C
  • MorGorilla: Kedves Katalin! A résbe egy Conax rendszerű CI modul kell és abba kell ugyanazt a chipkártyát beh... (2015.08.11. 14:10) Ami a tévékből hiányzik a MinDig TV Extrához
  • Adani: Sztem még sokáig nem lesz leállítva az analóg rádióadás (FM sávon legalábbis), több okból is. Ho... (2014.01.03. 23:44) Senkinek sem kell a digitális rádió?
  • Adani: Leadtek USB-s DVB-T és analóg hibrid vevővel erősítős szobaantennával simán jön a 7 ingyenes csato... (2014.01.03. 23:33) Nálatok jó már a DVB-T szobaantenna?
  • Penetrator: Sőt, ha az országnál nem Magyarországot, hanem mondjuk, Németországot választjuk, akkor elő jön eg... (2012.07.09. 12:58) Panasonic TX-L32C20

Linkblog

Kipróbáltam a világ legjobb DVB-T tunerét - AverMedia AVerTV Twin Star

2009.12.16. 20:33 :: ZimiOmega

Volt már ezelőtt is diverzitás módban működő, azaz több vételi jelből gazdálkodó tuner a történelemben, mondjuk a Terratech-től. Magyarországon nemigen lehet mobil antennával, menet közben DVB-T-t nézni - ugye erre találták ki eredetileg a "diversity" modelleket -, de úgy tűnik, hogy így is van értelme a két antennás konstrukciónak.

 

 

 

Csak DVB-T vételre alkalmas a lakk fekete bevonatú AVerTV TwinStar, se bemenetek, se analóg tévé. Cserébe viszont két vevőegység van, mint az igen drága tévéknél, és egyidejűleg használhat belső és külső antennát a készülék - ennek előnyeiről kicsit később.

A csomagban van egy dupla teleszkópos botantenna, ami hazai viszonyok között igen szerencsés esetben valós előnyt jelenthet. De csak igen kivételes esetekben, és szinte biztosan nem a gyengén megszórt budapesti körzetben. A kütyü ugyan csak DVB-T adások vételére használható, de a két hangolóegység miatt lehetőségünk van egy időben két műsort felvenni illetve rögzíteni. A külső antenna mellett beépítettel is rendelkezik a TwinStar és úgynevezett diverzitás módban a két antenna jeléből képes rekonstruálni az adást szerényebb vételi körülmények között is. Ezt akkor tudjuk kihasználni, ha csak az egyik tuner van használatban, vagyis nem nézünk párhuzamosan két csatornát és rögzítés sem folyik a háttérben. A TwinStar automatikusan aktiválja a diverzitás üzemmódot.

  

A Windows 7 automatikusan telepítette a meghajtóprogramokat és a Windows Media Center is tökéletesen kezeli egyidejűleg a két hangolóegységet, de használhatjuk a lemezen mellékelt AverTV-t is. Valóban megváltoztatja a tévézés módját, hogy nem kell ott ragadnunk annál az állomásnál, amit éppen rögzítünk, hanem nézhetünk vagy felvehetünk valamit egy másik adóról is.

 

A "csodálatos" tetőantennával, amivel rendelkezem eddig az DVB-T felvevős LG MediaCenter masinájával volt legstabilabb a vétel. Több tunernél tapasztaltam már, hogy némely adók időnként elvesztik a fonalat, de most végre rátaláltam az érzékenység PC-s bajnokára is. A Twin Star hasonlóan stabil vételt adott, mint a nála sokkal drágább LG MS450H, mivel időközben nem változott sem az antenna, sem a kábelezés, feltételezem hogy a készülék érzékenysége átlag feletti. Nem jelentett gondot a HD adás sem.

 

Az "ikercsillag" többe kerül más vevőknél, 15 000 Ft körül már kapható, ez úgy másfél-kétszerese egy normál tuner árának. Drága, de hiába vennék két olcsó USB stick-et, azzal még nem lennék előbbre, itt viszont a két antenna és hangoló a jobb vétel érdekében is összedolgozhat. Itt pesten nem tudtam kipróbálni, de még az is megeshet, hogy vidéken, egy eddig bizonytalan szobaantennás vételi helyen átbillenti a mérleg nyelvét és megússzuk a tetőantennát, akkor meg pláne jó vétel.

 

2 komment

Címkék: hdtv digitális tuner mpeg 4 dvb t tetőantenna hd ready avermedia twinstar

A bejegyzés trackback címe:

https://dvb-t.blog.hu/api/trackback/id/tr101603031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ban123 2010.01.13. 00:11:40

Én a Pinnacle stickekkel bíbelődtem.
Először a Hybriddel még MP2 idején. Prímán jött a kis Asus EEE notebookomon a Margitszigeten a hozzáadott dróttal.
Meg Brüsszelben és Milánóban is.

Aztán jött a hidegzuhany. A kísérlet sikerűlt, de mindenben MÁST vezettek be.
Bosszúsan vettem azonnal egy MP4 nanosticket.
Azzal már semmi nem jött. 2 napom ráment visszadták a pénzt. Igen részletesen dokumentáltam mindent (képernyők stb.) Aztán én is hallottam a kósza hírt a vadászgépekről. A notebookosoknak annyi.
De most újra nekilendülök. Akkor már dual tuneressel, esetleg PCIe ben is gondolkodtam. Az Aver és a Compro a kiszemelt, de lehet utóbbi még nem MP4 es.
Most e blog kapcsán az USBs Avert néztem ki.
Vajon elég az Atom CPU az MP4 vételhez és mentéshez? Antennaként az Inglar 2680, a Sencor SDA-510 és a Strong SRT Ant 15.
Örűlnék ha valaki összehasonlítaná ezen antennákat. Azt hallottam nem is annyira ajel erőssége mint a minősége számít. De mindenki csak a nyereséget adja meg ami az erősség fokmérője.

ZimiOmega 2010.01.13. 08:39:05

Szomorú történet, írtam is erről kesergőt.
Az Atom elég, de csak a standard felbontású adásokhoz, a H.264-es Full HD 1080i-t nem kódolja ki, de még tán az MPEG-2-eset sem lenne képes.
Én olyan helyen lakom, hogy szobaantennával esélyem sincs, de örömmel venném, ha valaki jelentkezne, hogy megossza ezirányú tapasztalatait.
süti beállítások módosítása