DVB-T Blog

Hadd kövesse más is a digitális fölfelszíni sugárzás történetét, no meg azt, ahogy ezt próbálom használatba venni.

Friss topikok

  • ▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: "mennyen", meg "set top boksz" ajjaj (2015.10.10. 13:35) A DVB-T az nem DVB-C
  • MorGorilla: Kedves Katalin! A résbe egy Conax rendszerű CI modul kell és abba kell ugyanazt a chipkártyát beh... (2015.08.11. 14:10) Ami a tévékből hiányzik a MinDig TV Extrához
  • Adani: Sztem még sokáig nem lesz leállítva az analóg rádióadás (FM sávon legalábbis), több okból is. Ho... (2014.01.03. 23:44) Senkinek sem kell a digitális rádió?
  • Adani: Leadtek USB-s DVB-T és analóg hibrid vevővel erősítős szobaantennával simán jön a 7 ingyenes csato... (2014.01.03. 23:33) Nálatok jó már a DVB-T szobaantenna?
  • Penetrator: Sőt, ha az országnál nem Magyarországot, hanem mondjuk, Németországot választjuk, akkor elő jön eg... (2012.07.09. 12:58) Panasonic TX-L32C20

Linkblog

4-6-szorosára nő a budapesti DVB-T jelerősség

2010.02.02. 13:37 :: ZimiOmega

Nem kevesen panaszolták a budapestiek közöl az utóbbi egy évben, hogy a kereskedelmi DVB-T szolgáltatás elindulása óta nem csak a botantennák, de a szobaantennák is hasznavehetetlenek. Ennek honvédelmi okai voltak, a sugárzás zavarta a hadsereg rádiós eszközeit. Az elmúlt hónapokban tárgyalásokat folytatott az Antenna Hungária a Magyar Honvédséggel és megegyezés is született. Jelentősen nőni fog a Széchenyi hegyen lévő adó teljesítménye, a jelenlegi (ERP) 6,3-10 kW-ról 40 kW-ra, ami 4-6-szoros növekedést jelent. Itt nem áll meg a folyamat, a következő években további tárgyalásokat folytat az AH, hogy az EU normák szerint megengedett 100 kW-ig emelhesse az adóteljesítményt.

 

Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy kedvező pozíció esetén az ablak közelében elhelyezett szobaantennával is maradéktalan vétel valósítható meg. Ahol eddig lehetőség volt analóg vételre szobaantennával, ott a DVB-T is működni fog, de mindenképpen érdemes legalább egy kölcsönkért antennával próbálkozni.

 

Várhatóan mintegy február közepétől tolják feljebb a potmétert, ehhez a váltáshoz pedig csak gratulálni tudok, hiszen drámaian javítani fogja a vételi lehetőségeket és a fővárosi DVB-T felhasználók/nézők számát.

 

Kérlek, ha észleled a változást, kommentelj vagy írj nekem, hogy közölhessem az első tapasztalatokat!

 

Szólj hozzá!

Címkék: tv ingyen tévé digitális beltéri antenna mpeg 4 asztali dvb t tetőantenna

A bejegyzés trackback címe:

https://dvb-t.blog.hu/api/trackback/id/tr891722526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása