DVB-T Blog

Hadd kövesse más is a digitális fölfelszíni sugárzás történetét, no meg azt, ahogy ezt próbálom használatba venni.

Friss topikok

  • ▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: "mennyen", meg "set top boksz" ajjaj (2015.10.10. 13:35) A DVB-T az nem DVB-C
  • MorGorilla: Kedves Katalin! A résbe egy Conax rendszerű CI modul kell és abba kell ugyanazt a chipkártyát beh... (2015.08.11. 14:10) Ami a tévékből hiányzik a MinDig TV Extrához
  • Adani: Sztem még sokáig nem lesz leállítva az analóg rádióadás (FM sávon legalábbis), több okból is. Ho... (2014.01.03. 23:44) Senkinek sem kell a digitális rádió?
  • Adani: Leadtek USB-s DVB-T és analóg hibrid vevővel erősítős szobaantennával simán jön a 7 ingyenes csato... (2014.01.03. 23:33) Nálatok jó már a DVB-T szobaantenna?
  • Penetrator: Sőt, ha az országnál nem Magyarországot, hanem mondjuk, Németországot választjuk, akkor elő jön eg... (2012.07.09. 12:58) Panasonic TX-L32C20

Linkblog

Itt a fizetős DVB-T 10 csatornával

2010.05.18. 12:32 :: ZimiOmega

Miért éri meg a Viasat 3-nak nem benne lenni a kínálatban? Rejtély.

 

Nagyon sokan kevesellték a DVB-T-n elérhető csatornák számát, most végre itt a felmentő fizetős csatorna sereg. Az Antenna Hungária MinDig TV Extra néven elindítja előfizetéses DVB-T szolgáltatását .

Jó, de hol a Viasat3 és a HD?

Az új szolgáltatás a MinDig TV szabadon fogható 7 csatornája mellett további 10 (viszonylag) népszerű tematikus csatornát kínál az érdeklődők számára. Ezek a csatornák National Geographic, az AXN, a Film+, a Cool, a Sport Klub, a Disney Channel, a FEM3, a Hír TV, az ATV és a Private Spice. A szabadon fogható csatornákkal (RTL Klub, TV2, m1 HD, m2 HD, Duna TV HD, Duna II Autonómia, euronews) együtt ezáltal már 17 tévécsatorna műsora érhető el a digitális földfelszíni televíziós platformon.

Szép a kínálat és főleg színes, de felvet két kérdést. Egyrészt hol van a nagyok, legalábbis a TV2 nézettségét egyre inkább ostromló és a Cég Hangja kapcsán aktuálisan is országos érdeklődéssel övezett Viasat 3, azaz hogy jut el a néphez a Két pasi és egy kicsi folytatása a jövőben? Talán fizet nekik valaki azért, hogy csak kábelen lehessen nézni őket és kihagyják a két év alatt államilag garantált nézőszám növekedést? Másrészt, a szép számú adó közül hogy lehet, hogy egyik sem HD, legalább a gyönyörű természetfilmei miatt közkedvelt National Geographic lehetne ingyenes.

700 forint alatti havidíj akcióban

Persze lehet, hogy a HD már nem férne bele havi 700 forintba és a szűkös frekvencia kínálatba sem. A június végéig érvényes akció keretében a MinDig TV Extra bruttó 699 forintos havidíjért elérhető, mely egy év hűségidő vállalása és bruttó 2899 forintos aktiválási díj megfizetése ellenében vehető igénybe a hűségidő első hat hónapjában. (Magyarán nem a vásárláskor indul a felhasználás, hanem regisztrációkor.) Az új szolgáltatásra az AH szerződött értékesítési partnereinél is elő lehet fizetni. Érdemes felkeresni a MinDigTV Extra szolgáltatás honlapját is.

Az ügyfél szabadon dönthet arról, hogy határozatlan idejű szerződés keretében havi számlázást választ, vagy pedig határozott idejű szerződést köt és 3, 6 vagy 12 hónapra előre kifizetett előfizetési díjat tartalmazó (pre-paid) kártyával veszi a MinDig TV Extra kódolt adásait. Utóbbi esetben az akció keretében az AH további kedvezményeket biztosít az előfizető számára, a 3 hónapra érvényes kártya bruttó 5999 forintba, míg az egy évre érvényes bruttó 13 999 forintba kerül. (Ezek már nem akciós, hanem normál árak, így egyelőre az akció éri meg jobban.)

Marad a 7 ingyenes műsoradó, azaz szabadon fogható DVB-T csatornákért továbbra sem kell előfizetési díjat fizetni és regisztrálni sem kell.

Mi kell hozzá?

AMi eddig, csak fogadjon dekóder kártyát. A MinDig TV Extra szolgáltatás vételéhez megfelelő antennára és egy dekóderes (Conax-kártya fogadására képes) DVB-T MPEG-4 beltéri egységre (dekóderre), esetleg DVB-T MPEG-4 tunert tartalmazó CA-modullal integrált televíziókészülékre van szükség. Továbbra is javasoltak a MinDig TV matricával ellátott készülékek. A szolgáltató által biztosított kódkártya aktiválása telefonon történik.

Alkalmas MinDigTV Extra kompatibilis készülék például az Alcor HD2000

 

Viszlát, Terra+, éljen a MinDigTV Extra!

A MinDig TV Extra szolgáltatás elindulásával megszűnik az AH által eddig nyújtott Terra+ csomag értékesítése, mellyel az ATV és Hír TV műsorát lehetett fogni egy előre megvásárolt kódkártya segítségével. A jelenlegi Terra+ felhasználók továbbra is hozzájutnak a fenti két csatornához, no és nem beszélhettünk túl nagy felhasználói táborról. Ráadásul a Terra+ két csatornája hatezer forintba került egy évre, a kettőből politikai beállítottság szerint választottak a nézők, így gyakorlatilag egy csatornáért fizettek ennyit, tehát a MinDIgTV Extra ajánlata nagyságrendekkel kedvezőbb.

14 komment

Címkék: terra extra dvb t mindigtv dekóder

A bejegyzés trackback címe:

https://dvb-t.blog.hu/api/trackback/id/tr572012508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pitfall Harry 2010.05.19. 10:26:24

Szia, jelenleg egy Alcor HD-1500 típusú vevőm van, hírtv, atv miatt nem vettem kártyaolvasós kütyüt, viszont ez elég jól lejátsza a filmjeimet.
Legjobban az zavar, hogy néha a jelerősség - ami 60-68% között váltakozik általában - leugrik 0-ra, ekkor 'nincs jel' felirat jelenik meg, majd pár mp után megy tovább. Ez esténként többször is előfordul. Szobaantennám van, mert viszonylag közel van a torony (Szeged).

Nemrég próbáltam egy Strong SRT 8300-ast is, annak 80% körül volt a jelerőssége, viszont az melegedett mint az állat és a hangja, főleg m1, m2 esetében állandóan szaggatott (lehet, hogy ez egyedi készülékhiba volt?)

Most viszont az új csatornák miatt újra elgondolkoztam egy Conax-os vevőn. Van olyan amelyiket ajánlanád? Ami fontos lenne a normál működésen kívül, az a jelérzékenysége lenne és hogy használható PVR funkciói legyenek, time shifttel együtt. A médialejátszásról már letettem, ahhoz majd veszek valami célkütyüt...

Köszi előre is...

ZimiOmega 2010.05.19. 11:54:54

Szia,
hát, eddig nem volt olyan lényeges a Conax, így nincs túl sok tapasztalatom. Az Alcor HD 2000 tud felvenni, de semmi mással nem sikerült lejátszanom, amit az rögzített. Másrészt nem tudom, hogy nem blokkolják-e a rögzítést a fizetős csatornák esetében.
dvb-t.blog.hu/2010/02/26/alcor_hd_2000_dvb_t_set_top_box

Pitfall Harry 2010.05.20. 08:00:55

@ZimiOmega:
Köszi a választ. Nem tudsz esetleg olyan fórumot, ahol a magamfajta kezdő dvb-t használó kérdezhetne hozzábbértőktől?

ZimiOmega 2010.05.20. 08:27:39

Sajnos nem igazán tudok ilyen célfórumról, jó lenne, ha valaki javasolna egyet-kettőt.

mga 2010.05.25. 18:43:33

Tiszta gáz,hogy az AH RT.május 18. óta értékesíti a mindigtv extra csomagot de a CA kártyákat még be sem szerezte a külföldi partnerétöl.
Engem beküldtek az euronicsba ahol azt mondták hogy jövő hónapban egy telefonhívás után a photo hall-ba küldtek ott szintén juniust mondtak,ismét felhívtam a tisztelt ah rt-t
azt mondták hogy a listájuk alapján kellene lenni már CA modulnak az x városi photo hall-ba.
A csomagküldös változat +2500 forint de az sem időgarantált.
Na nálam jól bemutatkoztak
akarnak ezek szolgáltatni?
És hol maradnak a HD adások?mondjuk a national geographic.

Gusztav 2010.05.29. 18:45:00

Hello, van valakinek esetleg tapasztalata a képminőségről. Vajon milyen sávszélességgel adják a csatornákat?

somatf 2010.06.11. 13:33:38

Kedves ZimiOmega!
Az írásodban van egy két helytelen következtetés. Pl. a Viasat nem csak kábelen fogható, így a háztartások 75-80%-ában fogható. Hely még lenne számára, gondolom nem HD-ben ad. Ja igen, a HD kérdésre visszatérve. Elég kevés HD tartalom van még, és ezek is ritkán magyar hanggal. Nem sokan fizetnének gyönyörű képekért ha nem értik a szöveget. A közszolgálati csatornák működését mi adófizetők álljuk, nekik nem drága a sávszélesség bérlése!
Ja és remélem nem lesz államilag garantált a nézőszám növekedése!

ZimiOmega 2010.06.11. 15:30:53

Szia somatf! Nem tudom konkrétan milyen arányban elérhető a Viasat3, annyi biztos, hogy abban a 800 ezer háztartásban, ahol jelenleg csk tetőantenna van és semmi más, na ott nem. Persze igazad lehet, a nagy nagy többség így is hozzájut, csak arra gondoltam, hogy ha én eddig a három analóg fogható adóval voltam ellátva, akkor azonnal átállnék DVB-T-re már pusztán a TV3 miatt. Sőt, ha nem kábelen jönne az internetem is, akkor így is átállnék, lemondanám a francba a TV-t, fizetnék a MinDigTV Extrát harmadannyiért, mint most egy alap csomagot. Csakhogy kábelen jön a netem és nem éri meg csak és kizárólag internetet venni, így nem álltam át kizárólag DVB-T-re. Hát ennyi, ebből a szűk nézőszögből, köszi a kommentet, remélem jössz még erre.

somatf 2010.06.11. 16:32:56

Ezzel kapcsolatban azt még el kell mondanom, hogy a AH nem kevés pénzt kér azért a sávszélességért. Az egész Digitális átállás majdnem megbukott, ugyan is sem az RTL sem a TV2 nem volt hajlandó ezt kifizetni, /így biztos külön megállapodás született./ Ez eleve plusz kiadás, hiszen 2012-ig úgy is van analóg adás. Sőt továbbmenve az EU 2015-re írta elő csak mi megint túlteljesítettük.
Szóval a Viasat kikalkulálta, hogy nem nyer annyit a plusz előfizetőkkel mint amennyit a kifizet a sugárzásért.
De azt is érdemes megnézni, hogy a MindigTV Extra új csatornái az Iko csoporthoz tartoznak /Cool, Film+, sportklub/ ahova az RTL-is, a FEM3 pedig tv2 érdekeltségű.
A disney jó a gyerekek miatt a Natgeo pedig tényleg HD-ben lenne az igazi.

Üdv.
Soma

jufe 2010.06.28. 12:14:42

Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem.... hogyan lehet egy PC-be épített TV tunerhez kártyaolvasót kapcsolni, hogy a kódolt adások is nézhetőek legyenek?
AVERmedia dual hibrid A188 PCI-E kártyám van a gépben. Felhívtam a MINDIG-TV-t és meg is ígérték, hogy utána néznek, de semmi választ nem kaptam. Nem szeretnék venni külön egy boxot- ez miatt. így sok előnye van, hiszen bármikor rögzíthetem kiírhatom stb. stb. Én meg vagyok elégedve a képminőséggel egy hagyományos tévéhez képest. Most pedig a foci HD-ban gyönyörű. Jobb mint a nővérem UPC digitális csomagján. Sajna elég kevés még a HD-s adás. Szóval tud valaki valamilyen megoldást, hogyan lehet CONAX olvasóval összehozni egy PC-s tévét?
Előre is köszi, ha tud valaki megoldást rá.

jufe 2010.06.28. 12:22:41

@Gusztav: Igen, nekem van. elég sokáig hezitáltam, mire kipróbáltam. Ugyan én közel lakom az adóhoz, de messze is kipróbáltuk. XIV. ker Róna utca munkahelyemen laptopon a kis drót antennával USB-s tunerrel 100%-os képet produkált. Nekem otthon ki kellett antennázni, mert sok árnyékoló tényező volt, főleg a nagy lakótelepi házak előttem, de így is meglepően jól fogható volt. Kiantennázva minden 100%-os. Meg vagyok vele elégedve. Természetesen a HD-s adás a szuper, de a sok régi adást, max fel lehet konvertálni, de attól nem lesz HD-s. A hagyományos tévéhez képest így is 720, HD-ban 1440. Az már szuper jó.

Egri Imre 2010.07.20. 17:07:24

@jufe: Bocs a késői válaszért, nagyon elúsztam. Szóval olyan tuner kell, amiben van kapásból egy Conax chipkártya fogadó, azaz a MinDigTV Extra ügyfélkártyáját fogadja. Ilyenről még nem hallottam sajnos, de örülnék, ha valaki felhívná a figyelmemet, hogy létezik ilyen.
Másik lehetőség, hogy egy Common Interface aljzattal ellátott tévétunert keresünk. Van ilyen, de ebbe még vásárolni kell egy dekóder modult is, ami kb. 15ezer forint és ez fogadja az ügyfélkártyát. Efféle készülékből sincs sok, de most kaptam tesztre egyet, két hét és fenn lesz a blogon, hogy megy-e. A Terratec gyártja a cuccot, USB-s.
süti beállítások módosítása