DVB-T Blog

Hadd kövesse más is a digitális fölfelszíni sugárzás történetét, no meg azt, ahogy ezt próbálom használatba venni.

Friss topikok

  • ▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: "mennyen", meg "set top boksz" ajjaj (2015.10.10. 13:35) A DVB-T az nem DVB-C
  • MorGorilla: Kedves Katalin! A résbe egy Conax rendszerű CI modul kell és abba kell ugyanazt a chipkártyát beh... (2015.08.11. 14:10) Ami a tévékből hiányzik a MinDig TV Extrához
  • Adani: Sztem még sokáig nem lesz leállítva az analóg rádióadás (FM sávon legalábbis), több okból is. Ho... (2014.01.03. 23:44) Senkinek sem kell a digitális rádió?
  • Adani: Leadtek USB-s DVB-T és analóg hibrid vevővel erősítős szobaantennával simán jön a 7 ingyenes csato... (2014.01.03. 23:33) Nálatok jó már a DVB-T szobaantenna?
  • Penetrator: Sőt, ha az országnál nem Magyarországot, hanem mondjuk, Németországot választjuk, akkor elő jön eg... (2012.07.09. 12:58) Panasonic TX-L32C20

Linkblog

Ingyen Full HD Foci-VB a MinDig TV-n

2010.06.09. 17:31 :: ZimiOmega

Nem a fizetős MinDigTV Extrán, hanem az ingyenes m1 HD és m2 HD csatornákon dől a sport. Autót is lehet nyerni MinDigTV matricával.

 

Péntektől, azaz 2010. június 11-étől a MinDig TV digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás felhasználói HD-minőségben nézhetik a Dél-Afrikai Futball Világbajnokság mérkőzéseit az m1 HD és m2 HD csatornáin. A lényeg persze az, hogy ezt előfizetési díj nélkül tehetik meg, az érintett csatornák kódolatlanok, ahogy a 2008-as nyári és a 2010-es téli olimpia esetében is azok voltak.

Hogy ez kinek jó? Annak a sporkedvelőnek, aki nézi, no és talán a műsorcsatornák is jobb reklámbevételekre számíthatnak. Az Antenna Hungáriának pedig szerződéses kötelessége terjeszteni az „igét”, azaz elősegíteni digitális átállást. Az, hogy a DVD-T-n ingyen jön a foci és nagy felbontásban elég jó figyelemfelkeltő, sőt kifejezetten kedvet is csinálhat az átálláshoz. Személyes tapasztalataim szerint részben már csinált is, a hír hallatára egy kedves ismerősöm már kölcsön is kért tőlem egy alkalmas USB DVB-T vevőt. Egy erősebb PC és monitor, no meg egy DVB-T stick is elég az élményhez, persze a legkényelmesebb a nagyképernyős tévén nézni, ahogy a színes mezes népek rohangásznak a pályán. Nagy lázban lennék magam is, ha akár egy kicsit is érdekelne a foci, de nem érdekel. Azért valahol én is örülök, hogy nálunk már ilyen is van és ingyen.

A kedvcsinálás része az AH nyereményjátéka is. Az Antenna Hungária Csoport májusban elindította a MinDig TV foci-vb akciójának kommunikációs kampányát, ennek keretében azok között, akik MinDig TV matricás készüléket vásárolnak és számlamásolatukat visszaküldik, egy Citroen C3 személygépkocsi és egy Panasonic plazmatelevízió kerül kisorsolásra. Matrica lehet alkalmas TV-n vagy dekóderen, jelenleg 10 féle dekóder és 79 integrált televíziókészülék típus adja a matricás kínálatot. Az AH közleménye szerint jelenleg országszerte több mint 600 üzletben vásárolhatunk ilyen vevőeszközt.

Az AH célja, hogy a vásárlók számára megbízható üzleteket, akik hajlandóak folyamatosan részt venni a MinDigTV matricás eszközök forgalmazásában szakértői bolthálózatba szervezze. Most az Euronics országos bolthálózat – összesen 126 üzlet - csatlakozott a Hivatalos MinDig TV Üzlethálózat programjához. Az Euronicsnál a május végén elindult MinDig TV Extra kódolt, előfizetéses csatornákat kínáló szolgáltatására is elő lehet fizetni.

 

Nosza, ha valakinek kellene, íme a jelenlegi frekvenciakiosztás az ingyenes és a fizetős DVB-T-hez:

 

 

2 komment

Címkék: sport átállás hd ingyenes matrica extra fizetős mindigtv

A bejegyzés trackback címe:

https://dvb-t.blog.hu/api/trackback/id/tr192069416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PhillySamS 2010.06.13. 23:43:57

üdv.
lenne egy olyan kérdésem hogy 15kerbe lakom, van egy lg 227 wdp-pz és egy philips 32pfl5604h típusú tv-m.mindkettő felvan szerelve dvb-t tunnerrel, a kérdésem az lenne hogy milyen antennát tudnál ajánlani megfizethető árak között :)

leginkább csak a foci vb miatt érdekelne szóval, utána nemhiszem hogy sűrűn néznék m1-m2-t vagy akármi más ingyen fogható csatornát. köszi a választ.

ZimiOmega 2010.06.16. 07:52:36

Leginkább a kiöregedett tetőantennát, amit 20 éve használtak utoljára, még a kábeltévé kora előtt. Én is ezt tettem, nem tökéletes, de csak újra kellett kábelezni.
Ha ez nincs, akkor én először egy kölcsönkért szobaantennával próbálkoznék, hogy az elég jó-e, több pozíciót érdemes az ablak közelében tesztelni. Ha mindenütt gyenge a jel, akkor érdemes megpróbálni az antenna erősítője helyett dekóder (vagy a TV) saját +5V-ját bekapcsolni, az sokat tud segíteni.
Amennyiben a szobaantenna nem jönne be, úgy fel kell egyet szereltetni a tetőre vagy házfalra, úgy hallottam, hogy 15-20ezer forintból már biztosan megvan beállítással. Itt láttam pár antennát (www.triax.hu/antennak.htm), de sajnos szerelő szaki ismnerősöm nincs.
süti beállítások módosítása