DVB-T Blog

Hadd kövesse más is a digitális fölfelszíni sugárzás történetét, no meg azt, ahogy ezt próbálom használatba venni.

Friss topikok

  • ▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: "mennyen", meg "set top boksz" ajjaj (2015.10.10. 13:35) A DVB-T az nem DVB-C
  • MorGorilla: Kedves Katalin! A résbe egy Conax rendszerű CI modul kell és abba kell ugyanazt a chipkártyát beh... (2015.08.11. 14:10) Ami a tévékből hiányzik a MinDig TV Extrához
  • Adani: Sztem még sokáig nem lesz leállítva az analóg rádióadás (FM sávon legalábbis), több okból is. Ho... (2014.01.03. 23:44) Senkinek sem kell a digitális rádió?
  • Adani: Leadtek USB-s DVB-T és analóg hibrid vevővel erősítős szobaantennával simán jön a 7 ingyenes csato... (2014.01.03. 23:33) Nálatok jó már a DVB-T szobaantenna?
  • Penetrator: Sőt, ha az országnál nem Magyarországot, hanem mondjuk, Németországot választjuk, akkor elő jön eg... (2012.07.09. 12:58) Panasonic TX-L32C20

Linkblog

Panasonic TX-L32C20

2010.07.20. 16:54 :: ZimiOmega

Alap HD-Ready TV MinDigTV Extrához is, kellemes kis extrákkal.

 

Nem drága a Panasonic 32 hüvelykes tévéje és PC-s szemmel is érdemel egy kis figyelmet. Négy-öt centiméteres fekete kávát kapott 32 hüvelykes képátlójú készülék és hozzá illő ovális alakú talpat. A panel maga falra is szerelhető, igaz, bemeneteit nem a peremen, hanem a hátlapon alakították ki. Két HDMI csatlakozás, a 21 tűs Scart, komponens és kompozit valamint sztereo hang (RCA) bemenetek révén könnyen csatlakoztatható párhuzamosan a régi VHS felvevő, DVD rekorder vagy médialejátszó. PC csak komponens vagy HDMI csatlakozáson át illeszkedhet, mert a VGA és DVI bemeneteket kihagyták a tervezők, ez van (illetve nincs). Jó kis távirányító jár a készülékhez, kézre állnak a funkciók.

 

 

DVB-T-s szemmel lényeges, hogy ugyan csak egyetlen antenna aljzatot építettek ki, de ezen nem csak analóg, hanem a DVB-T adások is vehetők, beleértve a nagy felbontású M1 HD, M2 HD és Duna HD csatornákat is. (Na jó, így a világbajnokság után sokan már csak legyintenek, de lesznek még látványos sportesemények HD-ben ezeken az adókon.) Igazi hab a tortán, hogy Common Interface fogalattal is rendelkezik a készülék, ennek révén a nemrég indult MinDigTV Extra adásait is lehet nézni. Az ügyfélkártyát és a CI Conax dekóder modult persze külön kell beszerezni.

 

Hamarosan bemutatok egy használható CI Conax dekódert egy kisteszt keretében, elöljáróban annyit, hogy maga a Conax dekóder modul – ez PC-s irányból érkezett érdeklődők számára úgy néz ki, mint egy PC Card hardver és lényegében az is – már 15 000 Ft alatti áron megúszható, ehhez egy éves MindigTV Extra előfizetői kártya szintén kb. 13-14000 Ft, de kapható féléves előfizetés is.

 

 

Hasznát vesszük a beépített SDHC/XC kártyaolvasónak, ha fényképezőgéppel vagy memóriakártyás videokamerával készült fotókat vagy videofelvételeket kell lejátszani, ezek kényelmesen böngészhetők a képernyőn. Zokszó nélkül lejátssza a készülék az AVCHD felvételeket is, ilyeneket memóriakártyás videokamerával vagy például a Panasonic Lumix DMC-TZ7 fényképezőgéppel lehet rögzíteni, a 720p felbontású videók zökkenőmentesen jelentek meg. Általános médialejátszásra (pl. XVID, DivX) nincs lehetőség. A VIERA Link funkció révén (ez nem csak HDMI hanem SCART kapcsolat esetén is él) egyazon távirányítóval más Panasonic eszközök is kezelhetők, így végre csökken a távirányító kavalkád, ha a régi VHS vagy DVD felvevőt is üzemben kívánná valaki hagyni (én DVD felvevővel próbáltam ki, zökkenő nélkül).

 

 

Ebben az árkategóriában persze nem a legerősebb képjavító áramköröket építik be, így a gyengébb minőségű standard felbontású adásokkal és anyagokkal jobb eredményt adna egy drágább modell, de egyébiránt hozza a készülék az elvárt képminőséget. Valóban nagy nézőszöget és szép színeket biztosít az IPS-alfa LCD panel és – ellentétben a vegyes felhasználásra tervezett tévétuneres, TN LCD cellás monitorokkal – a TX-L32C20 alulról nézve is szép képet ad. Akinek Full HD felbontás kell, az akciósan találhat jobb tévét, de csak ha van még kb. 80 ezer forintja rá. Ha nem kell a Full HD felbontás, de kellene egy mindenes megjelenítő a nappaliba és hosszú távon kellene olcsón megoldani a tévézést MinDigTV Extra alapokon, akkor érdemes számításba venni a Panasonic TX-L32C20-t, nekem tetszett.

 

Gyári adatok

  • HD Ready LCD televízió, 32 hüvelyekes képátló

  • IPS-alfa LCD panel, 178 fokos látószög

  • 1366×768 képpont (16:9 oldalarány), Vreal 4 képjavító áramkör

  • Analóg PAL/SECAM, DVB-T és DVB-C vétel, Common Interface foglalat

  • AV, komponens video és HDMI (2 db) bemenetek, Scart csatlakozás (kétirányú)

  • Távirányító Viera Link funkcióval, SDHC/XC kártyaolvasó kép- és videolejátszással (JPG, AVCHD, MJPEG AVI)

  • 2×5 Watt egyutas alsó hangsugárzó, oldalsó fejhallgató csatlakozás, digitális audio kimenet (optikai)

  • 93 Watt teljesítményfelvétel (77 Watt átlagos, 0,3 Watt készenléti módban)

  • 798×551×217 milliméteres méretek és 11 kg tömeg állvánnyal

 

1 komment

Címkék: tv hdtv panasonic lcd extra ips dvb t mindigtv hd ready

A bejegyzés trackback címe:

https://dvb-t.blog.hu/api/trackback/id/tr342164096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Penetrator 2012.07.09. 12:58:36

Sőt, ha az országnál nem Magyarországot, hanem mondjuk, Németországot választjuk, akkor elő jön egy újabb lehetőség, digitális kábelcsatornák vétele, ugyanis DVB-C tuner is van a cuccban! Én így nézem a kábel TV-t külön tuner nélkül a DIGI-nél! A többi szolgáltatónál ez nem lehetséges, külön settopbox-ot erőltetnek rád, jó drágán, jó sz@r minőségűt! Bevehetik!
süti beállítások módosítása