DVB-T Blog

Hadd kövesse más is a digitális fölfelszíni sugárzás történetét, no meg azt, ahogy ezt próbálom használatba venni.

Friss topikok

  • ▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: "mennyen", meg "set top boksz" ajjaj (2015.10.10. 13:35) A DVB-T az nem DVB-C
  • MorGorilla: Kedves Katalin! A résbe egy Conax rendszerű CI modul kell és abba kell ugyanazt a chipkártyát beh... (2015.08.11. 14:10) Ami a tévékből hiányzik a MinDig TV Extrához
  • Adani: Sztem még sokáig nem lesz leállítva az analóg rádióadás (FM sávon legalábbis), több okból is. Ho... (2014.01.03. 23:44) Senkinek sem kell a digitális rádió?
  • Adani: Leadtek USB-s DVB-T és analóg hibrid vevővel erősítős szobaantennával simán jön a 7 ingyenes csato... (2014.01.03. 23:33) Nálatok jó már a DVB-T szobaantenna?
  • Penetrator: Sőt, ha az országnál nem Magyarországot, hanem mondjuk, Németországot választjuk, akkor elő jön eg... (2012.07.09. 12:58) Panasonic TX-L32C20

Linkblog

Triax TR 500H, ami igen kezelhető

2010.02.25. 16:18 :: ZimiOmega

Nem nagy tudású, de kezdők által is kezelhető DVB-T beltéri, főleg régi tévékhez bírom elképzelni.

 

 

Szögletes, de eléggé csinos darab a Triax TR 500H, rendelkezik MinDig TV matricával. 30 000 Ft körüli áron vesztegetik, amin nem keveset enyhít az előlapon alig észrevehető, de meghatározó Conax dekóder modul. Akik imádják a HírTV-t vagy az ATV-t, azok ennek igen örülnek majd, hiszen csak elő kell fizetni a Terra+ kártyára és lehet kódolt adásokat nézni. Állítólag országszerte nagy az igény erre a két csatornára, de én azért hadd várjam már meg a TV3-at. :)

 

 

A hátoldalon a kötelező HDMI mellett két SCART csatlakozó is helyet kapott, egyik a régebbi tévékészülékekhez, másik mondjuk egy VHS vagy DVD felvevőhöz csatlakoztatandó, utóbbiakkal megoldható a DVB-T adás rögzítése. Magyarán egy jó öreg vidéki Nokia TV-s GOLDSTAR videomagnós környezetbe kiválóan be lehet ékelni a Triaxot.

 

Itt szúrom be, hogy lehet kapni akár 6000 forintért is használt S-VHS magnót, ami S-VHS vagy fúrt VHS kazettával ugyanolyan jó képet ad, mint a DVD felvevő, csak itt a játékidő nem egy óra, hanem 3 és nincsenek MPEG blokkok. Nem mindegy. Van pár eladó stúdió minőségű, bontatlan S-VHS kazettám, ha valakinek kellene.

 

USB meghajtót nem csatlakoztathatunk a készülékhez, hogy natív kódolással rögzítsük a műsort, e téren a feltörekvő médialejátszós set top boxoktól elmarad a cucc, tényleg csak tévézni lehet vele.

 

 

 

Gond nélkül és egy perc alatt betekerte az adókat a Triax TR 500H, ahogy az el is várható, beleértve a HD adásokat is. Érzékenysége jó, 5 Volt antenna rátáplálásra is képes (persze erősítős szobaantennánál ezt nem kell bekapcsolni). Nagyon barátságos a honosított képernyőmenü és az indítóvarázsló, rögtön a magyar nyelvet kínálja alapbeállításként. A távirányító kissé szokatlan, de használható és a menürendszer az egyik legkönnyebben kezelhető azok közül, amiket eddig láttam. Egyetlen jelentős hiányossága, hogy a Teletext néhány magyar ékezetes karaktert tévesen jelenít meg, de még így is olvasható maradt a szöveg.

 

 

Ideális a TR-500H olyan helyekre is, ahol marad a régi tévé és akár videó felvevő és egyszerűen térnének át DVB-T rendszerre és kell az a két kódolt adó. Ha igaz, amit ígértek a legutóbbi AH sajtón, akkor jövő év végére jócskán lemennek a set top box árak, de jelenleg ez a 30 000 Ft a dekóderes beltéri egységek ára alsó hangon.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dvb-t.blog.hu/api/trackback/id/tr801789911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása