DVB-T Blog

Hadd kövesse más is a digitális fölfelszíni sugárzás történetét, no meg azt, ahogy ezt próbálom használatba venni.

Friss topikok

  • ▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: "mennyen", meg "set top boksz" ajjaj (2015.10.10. 13:35) A DVB-T az nem DVB-C
  • MorGorilla: Kedves Katalin! A résbe egy Conax rendszerű CI modul kell és abba kell ugyanazt a chipkártyát beh... (2015.08.11. 14:10) Ami a tévékből hiányzik a MinDig TV Extrához
  • Adani: Sztem még sokáig nem lesz leállítva az analóg rádióadás (FM sávon legalábbis), több okból is. Ho... (2014.01.03. 23:44) Senkinek sem kell a digitális rádió?
  • Adani: Leadtek USB-s DVB-T és analóg hibrid vevővel erősítős szobaantennával simán jön a 7 ingyenes csato... (2014.01.03. 23:33) Nálatok jó már a DVB-T szobaantenna?
  • Penetrator: Sőt, ha az országnál nem Magyarországot, hanem mondjuk, Németországot választjuk, akkor elő jön eg... (2012.07.09. 12:58) Panasonic TX-L32C20

Linkblog

Alcor HD-2000 DVB-T set top box

2010.02.26. 17:40 :: ZimiOmega

Felvenni lehet vele USB meghajtóra, de valahogy sikerülhetett volna jobban is.

 

Kis méretű, változattól függően sötét vagy ezüst-szerű burkolatba zárt készülék az Alcor HD-2000. Conax dekóder modult is tartalmaz a készülék, így Terra+ előfizetői kártya birtokában a fizetős adásokat is lehet nézni vele. Az előlapi kijelzőn olvasható csatorna száma és néhány visszajelző ledet is elhelyeztek itt. Nem mondom, hogy szép masinát alkottak, inkább olyan közepes megjelenésűt.

 

 

 

 

A doboz hátoldalán ott a HDMI és a SCART aljzat mellett a kompozit, komponens kimenet is, a hangot analóg és digitális formában (S/PDIF) is le lehet venni..A hátul elhelyezett USB csatlakozó révén extra lehetőség az USB háttértár csatlakoztatása, ami nem csak a firmware frissítések telepítését teszi lehetővé, hanem a DVB-T adás felvételét, valamint JPEG és MP3 lejátszást is. Érdemes flash USB meghajtót használni, az nem igényel nagy tápellátást.

 

 Gond nélkül hangolt és működött a készülék, de ugyanazzal az antennával kissé alacsonyabb jelminőséget jelzett a szokásosnál. A menüben a magyar nyelv is kiválasztható, ha valami nem megy, akkor a színes képernyőképekkel illusztrált, tényleg minőségire sikeredett magyar nyelvű kézikönyvben megtalálhatjuk a választ.

 

Itt még nem állítottam be a magyar nyelvet, így
a műsorújság fejléc-szövegei angol nyelvűek.

 

Minden egyszerű, amíg maradunk az alapfunkcióknál, de a felvételkészítéssel vannak kezelési anomáliák. Több menüszint mélyen találjuk csak meg a felvett műsorok menüjét és felvétel, valamint lejátszás közben folyamatosan megjelenik az arra figyelmeztető, nem kicsi felirat a képen, ami eléggé agybaj. Azt gondoltam, hogy az USB-ről majd PC-re másolhatom és ott is megnézhetem a felvételeket, ez elvileg lehetséges is, TRP kiterjesztésű fájlokba kerülnek a felvételek. De ezeket más modellektől eltérően semmilyen alkalmazással nem sikerült lejátszanom, úgy tűnt, hogy csak az Alcor HD-2000 maga képes a visszajátszásukra. Ha tévedtem volna és csak nem találtam meg a megfelelő módszert, akkor javítsatok ki, kérlek.

 

Na, ezt a lejátszás (és felvétel) feliratot kihagyhatták volna.
Én nem bírtam kivárni, hogy eltűnjön, így nem tudom,
hogy végig ott marad-e egy kétórás krimi alatt.

 

MinDig TV matricával rendelkezik a termék, ami garancia a vásárlók számára. Előnye még, hogy nem csak a távirányítóról – ezen érthetetlen módon bal oldalt helyezték el az előre és jobb oldalt a visszacsévélés gombokat –, hanem homlokzati kezelőgombokkal is uralható a készülék menüje. A Conax dekóder és a felvételi lehetőség elég jó extrák az árban, de ha szobaantennához keresünk vevőegységet, akkor inkább próbálkozzunk egy másik modellel.

 

 

 

1 komment

Címkék: hd vevő tuner hdmi alcor mpeg 4 dvb t vevőegység

A bejegyzés trackback címe:

https://dvb-t.blog.hu/api/trackback/id/tr641792778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jove 2010.06.10. 01:39:34

Ha megvan még a trp fájlod, akkor próbáld meg átnevezni a kiterjesztést ts-re és mondjuk vlc-vel lejátszani. Ezt találtam a neten. Kíváncsi vagyok működik-e.
süti beállítások módosítása