DVB-T Blog

Hadd kövesse más is a digitális fölfelszíni sugárzás történetét, no meg azt, ahogy ezt próbálom használatba venni.

Friss topikok

  • ▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: "mennyen", meg "set top boksz" ajjaj (2015.10.10. 13:35) A DVB-T az nem DVB-C
  • MorGorilla: Kedves Katalin! A résbe egy Conax rendszerű CI modul kell és abba kell ugyanazt a chipkártyát beh... (2015.08.11. 14:10) Ami a tévékből hiányzik a MinDig TV Extrához
  • Adani: Sztem még sokáig nem lesz leállítva az analóg rádióadás (FM sávon legalábbis), több okból is. Ho... (2014.01.03. 23:44) Senkinek sem kell a digitális rádió?
  • Adani: Leadtek USB-s DVB-T és analóg hibrid vevővel erősítős szobaantennával simán jön a 7 ingyenes csato... (2014.01.03. 23:33) Nálatok jó már a DVB-T szobaantenna?
  • Penetrator: Sőt, ha az országnál nem Magyarországot, hanem mondjuk, Németországot választjuk, akkor elő jön eg... (2012.07.09. 12:58) Panasonic TX-L32C20

Linkblog

Egyetlen USB kütyüben tévé és navigáció az AverMedia AverTV Pilot

2009.11.08. 11:16 :: ZimiOmega

Itt egy atomjó kütyü, erre tessék, itthon csak részben lehet majd kihasználni. De azért van benne fantázia, az AverMedia AverTV Pilot-t akkor is érdemes lehet magunkkal vinni, ha az út nagyobbik részén nem leszünk DVB-T vételi pozícióban, mert az AverTV Pilot analóg és DVB-T vevő mellett egy GPS egységet is tartalmaz, na és egy FM rádióvevőt is. (Úgy látszik a DAB még Taiwan-on sem jut egy darabig uralomra.)

 

 

A kis USB-s készülék hasonló méretű, mint az elődmodellek (pl. AverTV Hybrid Volar). A mellékelt kombinált antenna felelős minden jel fogadásáért, de az MMCX csatlakozón külső GPS antenna is csatalkoztatható. A hír szerint megy egyszerre a tévézés és a pozícionálás funkció, persze ezt jó lenne kipróbálni, próbálok szerezni egy mintadarabot. Semmiféle navigációs szoftvert nem tartalmaz a csomag, azt magunknak kell beszereznünk.

 

 

A mellékelt AVerTV 6 szoftver a tévézéshez és rádiózáshoz szolgál eszközül, a készülék támogatja nem csak az MPEG-2-es, de a Magyarországon rendszeresített MPEG-4 formátumú adásokat is. Már az előző modellek is alkalmasak voltak a nagy felbontású, HD (720p és 1080i) adások vételére és rögzítésére. Készíthetünk kisebb felbontású H.264 formátumú felvételt is, melyet utóbb mobil eszközökön (PSP, iPod) játszhatunk vissza.

 

 

Az itthoni kütyü megszállottak nem tudom, hogy meddig kell még, hogy sírják a hazai reguláció lehetetlenségét. Az ilyen mindent egyben masinák, mint az AverTV pilot elég nagy sikert arathatnának, ha a DVB-T egy kisantennával fogható lenne legalább a nagyvárosokban. Ez a kereskedelmi forgalmat és a digitális átállást is atommód segíthetné, de hát nem, adjunk csak jelképes energiával. Azért így is ígéretes a kütyü, az úton GPS-ként és FM rádióként használhatod noteszgéppel, ha egy adótorony közelében jársz akkor digitálisan tévézhetsz is, aztán otthon a tetőantennával biztosan, no és ha analóg kábeltévéd van, akkor az sem gond.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: tv rádió tévé hdtv gps digitális technológia vevő csatorna kombi tuner antenna fm készülék dvb t kombó tetőantenna hd ready avermedia

A bejegyzés trackback címe:

https://dvb-t.blog.hu/api/trackback/id/tr801508696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása