DVB-T Blog

Hadd kövesse más is a digitális fölfelszíni sugárzás történetét, no meg azt, ahogy ezt próbálom használatba venni.

Friss topikok

  • ▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: "mennyen", meg "set top boksz" ajjaj (2015.10.10. 13:35) A DVB-T az nem DVB-C
  • MorGorilla: Kedves Katalin! A résbe egy Conax rendszerű CI modul kell és abba kell ugyanazt a chipkártyát beh... (2015.08.11. 14:10) Ami a tévékből hiányzik a MinDig TV Extrához
  • Adani: Sztem még sokáig nem lesz leállítva az analóg rádióadás (FM sávon legalábbis), több okból is. Ho... (2014.01.03. 23:44) Senkinek sem kell a digitális rádió?
  • Adani: Leadtek USB-s DVB-T és analóg hibrid vevővel erősítős szobaantennával simán jön a 7 ingyenes csato... (2014.01.03. 23:33) Nálatok jó már a DVB-T szobaantenna?
  • Penetrator: Sőt, ha az országnál nem Magyarországot, hanem mondjuk, Németországot választjuk, akkor elő jön eg... (2012.07.09. 12:58) Panasonic TX-L32C20

Linkblog

Augusztus 1-től jön a NeoFM a MinDig TV-n

2010.07.30. 11:15 :: ZimiOmega

Kereskedelmi FM rádiónak még nem volt ekkora lefedettsége. Eddig csak a közszolgálati rádióadók jöttek DVB-T-n, most egy ingyenes kereskedelmi csatornával bővül a kínálat. 

Sokan nem tartják fontosnak, de rádiózni is lehet DVB-T-n. Kicsit kényelmetlen a tévét járatni a hang kedvéért, de lehetséges. Ha nem a tévé, hanem külön set top box veszi az adást, akkor lehet egy kis energiát spórolni a dögnagy LCD vagy plazma TV kikapcsolásával. Persze aki noteszgépről, DVB-T tunerrel rádiózik, annak ez nem ad sokat a villanyszámlájához.

A hamarosan induló NeoFM műsorszolgáltató 88 százalékos lefedettséget kap, ami hamarosan 95-re ugrik, vagyis országszerte hallgatható lesz. Jelenleg 70 kilobites sávszélességen jön a műsor, vélhetően AAC kódolással. 

Visszás kicsit, hogy a Magyar Rádiónak még mindig nincsen szerződése az AH-val, illetve az is érdekes, hogy a digitális tévé egyből rádió is lett, közben pedig a DAB+ igencsak várat magára (kísérleti stációban van), a készülékek pedig méregdrágák. A tévé lesz a jövő rádiója?

 

A mérsékelten megváltozott csatornakiosztás alább áttekinthető:

 

 

Íme, a közlemény:

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Budapest – 2010. július 30.


Augusztus 1-jétől elérhető a NeoFM rádiócsatorna a MinDig TV országos digitális földfelszíni szolgáltatás szabadon fogható kínálatában

Az Antenna Hungária Csoport és az FM1 Zrt. között létrejött hosszú távú megállapodás alapján 2010. augusztus 1-jétől a NeoFM rádiócsatorna programjával bővül a MinDig TV országos digitális földfelszíni szolgáltatás szabadon fogható kínálata.

Az Antenna Hungária Csoport és az FM1 Zrt. hosszú távú szerződést kötött a Neo FM rádiócsatorna digitális földfelszíni televíziós (DVB-T) platformon történő terjesztésére. Ennek értelmében a NeoFM digitális sztereo minőségű rádióprogramja 2010. augusztus 1-jén 0:00 órától lesz elérhető az országos lefedettségű – 88%-os lakossági lefedettség jelenleg, 95%-os 2010 decemberétől – MinDig TV digitális földfelszíni szolgáltatás szabadon fogható kínálatában, az „A” jelű multiplexen. A rádiócsatorna által igénybe vett kapacitás 70 kbit/s.


"Az Est Media Group számára fontos kihívás, hogy a portfoliójában lévő médiaeszközök vonatkozásában ne csak a tartalmi, de a folyamatos technológiai innováció is állandóan napirenden legyen. Éppen ezért különösen örülök annak, hogy a NeoFM „digitális jelenlétének” megteremtésével sikerült egy nem csak a rádiónk, de talán a teljes magyarországi rádiózás számára is előremutató megállapodást kötnünk az Antenna Hungariával. Az egyre több MinDig TV felhasználónak jó NeoFM hallgatást kívánunk" - mondta Kádár Tamás, az Est Media Group ügyvezető igazgatója.


"Üdvözöljük az FM1 Zrt. előrelátó döntését, amelynek értelmében a rádiós piac egyik legmeghatározóbb szereplőjeként aktívan részt vesz a magyarországi digitális átállás folyamatában. Jelentős áttörésnek értékelem, hogy az egyik legnépszerűbb rádiócsatorna, a NeoFM hosszú távú szerződés keretében elsőként csatlakozott a digitális földfelszíni platformhoz, ezáltal a NeoFM jelenlegi rádiós lefedettségi területén kívül is előfizetési díj nélküli, népszerű tartalmat kínál a MinDig TV szolgáltatást használók részére. Ez a lépés útmutatóul szolgálhat a többi meghatározó rádióműsor-szolgáltatónak, így például a Magyar Rádiónak, mely a mai napig nem kötötte meg a digitális földfelszíni sugárzásra vonatkozó műsorterjesztési szerződéseket az Antenna Hungária Csoporttal. Bízom benne, hogy az FM1 Zrt. lépése példaértékű lesz, és további rádiócsatornákkal bővülhet a MinDig TV szabadon fogható kínálata az elkövetkezendő hónapokban, ezáltal még többet kínálva a magyar állampolgároknak, függetlenül az anyagi helyzetüktől és lakóhelyük elhelyezkedésétől" – emelte ki Jean-Francois Fenech, az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatója.


Antenna Hungária Zrt. FM1 Zrt.

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: tv rádió tévé mindig dab ah dvb t

A bejegyzés trackback címe:

https://dvb-t.blog.hu/api/trackback/id/tr912186757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása