DVB-T Blog

Hadd kövesse más is a digitális fölfelszíni sugárzás történetét, no meg azt, ahogy ezt próbálom használatba venni.

Friss topikok

  • ▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: "mennyen", meg "set top boksz" ajjaj (2015.10.10. 13:35) A DVB-T az nem DVB-C
  • MorGorilla: Kedves Katalin! A résbe egy Conax rendszerű CI modul kell és abba kell ugyanazt a chipkártyát beh... (2015.08.11. 14:10) Ami a tévékből hiányzik a MinDig TV Extrához
  • Adani: Sztem még sokáig nem lesz leállítva az analóg rádióadás (FM sávon legalábbis), több okból is. Ho... (2014.01.03. 23:44) Senkinek sem kell a digitális rádió?
  • Adani: Leadtek USB-s DVB-T és analóg hibrid vevővel erősítős szobaantennával simán jön a 7 ingyenes csato... (2014.01.03. 23:33) Nálatok jó már a DVB-T szobaantenna?
  • Penetrator: Sőt, ha az országnál nem Magyarországot, hanem mondjuk, Németországot választjuk, akkor elő jön eg... (2012.07.09. 12:58) Panasonic TX-L32C20

Linkblog

Igényes mindenes az AverMedia AVerTV Hybrid Volar HD

2009.12.28. 14:50 :: ZimiOmega

Közepes méretű, szépen kidolgozott, lakkfekete USB bigyó az AVerTV Hybrid Volar HD. Ahogy elnéztem, a tervezők egyszerűen továbbvitték a számos Volar elődmodell örökségét és csinálni akartak egy szép és jó USB 2.0 tévétunert. Szerintem nagyjából sikerült is, bár van egy apró hiányossága, amiről majd később.

 

Az antennacsatlakozónál alig vastagabb rúd formájában manifesztálódik a tuner, az oldalán adott egy speciális aljzat is a videobemeneteket biztosító kábelkorbács számára, szóval nem csak tévéből, hanem valamely videoforrásból is lehet digitalizálni, a szokásos sztereo RCA, kompozit és S-Video kábelvégek révén. Van hozzá egy közepes méretű, de elég ergonomikus elrendezésű infrás távirányító is, AAA ceruzaelemes.

 

Praktikus, hogy nem kell a meghajtóprogramokat külön telepíteni Win7 Home Premium és Ultimate alatt (és persze Vista Home Premium és Ultimate alatt sem), automatikusan felugranak a gépre és felismeri a Windows Media Center is az eszközt. Itt gond nélkül beállíthatók a digitális vagy analóg tévécsatornák és az FM-rádió is. Az analóg adás hangolásakor a Media Center kissé optimista volt, 41 adóból 14 csak téves hangolásnak vagy duplának bizonyult, de legalább úgy tűnik mindent megtalált. DVB-T vonalon minden csatorna meglett, persze nálam csak tetőantennával, ami a hely és nem az eszköz hibája. :(

 

 

A mellékelt távirányító nem működik a MediaCenterben és nem hajlandó közös csatornalistán kezelni a tévé- és rádiócsatornákat. Ezek a problémák nem állnak fenn a CD-n mellékelt, honosított AVerTV alkalmazás esetén. Itt mindent egy listában kezelhetsz, csak forrásonként cserélni kell az antennát.

 

Közös csatornalista - illetve fa szerkezet - az AVerTV 6-ban

 

 

Az AVerTV 6 az egyik legjobb tévéprogram a gyártók saját tákolmányai között, kínál egerészős úszóablakos és nagy gombos, karosszékből kezelhető felületet is. Most egy kicsit azért visszavettek a gondosságból a fejlesztők, legalábbis hazánkat illetően. Még 2007-ben néztem Vista alatt egy hasonló darabot, ami simán betekert minden adót a bíborszín szolgáltatós kábeltévén, legyen szó PAL B/G vagy D/K adásról, Nicam vagy A2 sztereóról. Ez most nem valósult meg, egy-két adó kimaradt a szórásból, kézi állítgatással lehet korrigálni a hibát.

 

Igen kiforrott, sokadik generációs darab a Hybrid Volar HD, nem nagy méretű, ám jó minőségű készülék, a nem diverzitás módban működő tunerek között a legstabilabbnak bizonyult. Vannak nála olcsóbb hibridek, de mindent vesz (FM-rádióadást is), digizni is lehet vele így az analóg kábeltévék kinyírásakor jó lesz majd a digitális set top boksz kimenetéről rögzíteni. Agyrém egyébként, hogy ahány digitális kábeltévés szolgáltató, annyi technológia és kóldolás és nincs egy közös platform, amire a nyomorult tévénéző vehetne egy alkalmas tunert dekóderrel. Ennyit a szabad versenyről, de hát ez már egy másik áttekintős-köpködős-bosszankodós írás anyaga lehetne. Ja, tehát az AverMedia AVerTV Hybrid Volar HD az tetszett, jelenleg az egyik legigényesebb USB-s tunernek tűnik, tudom ajánlani.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: teszt rádió hdtv digitális tuner mpeg 4 bemenet dvb t h.264 tetőantenna avermedia videobemenet kompozit s video avertv

A bejegyzés trackback címe:

https://dvb-t.blog.hu/api/trackback/id/tr231628347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása