DVB-T Blog

Hadd kövesse más is a digitális fölfelszíni sugárzás történetét, no meg azt, ahogy ezt próbálom használatba venni.

Friss topikok

  • ▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: "mennyen", meg "set top boksz" ajjaj (2015.10.10. 13:35) A DVB-T az nem DVB-C
  • MorGorilla: Kedves Katalin! A résbe egy Conax rendszerű CI modul kell és abba kell ugyanazt a chipkártyát beh... (2015.08.11. 14:10) Ami a tévékből hiányzik a MinDig TV Extrához
  • Adani: Sztem még sokáig nem lesz leállítva az analóg rádióadás (FM sávon legalábbis), több okból is. Ho... (2014.01.03. 23:44) Senkinek sem kell a digitális rádió?
  • Adani: Leadtek USB-s DVB-T és analóg hibrid vevővel erősítős szobaantennával simán jön a 7 ingyenes csato... (2014.01.03. 23:33) Nálatok jó már a DVB-T szobaantenna?
  • Penetrator: Sőt, ha az országnál nem Magyarországot, hanem mondjuk, Németországot választjuk, akkor elő jön eg... (2012.07.09. 12:58) Panasonic TX-L32C20

Linkblog

Van tetőantennám = van DVB-T-m!

2009.11.08. 09:26 :: ZimiOmega

Nemrégiben olvastam az Antenna Hungária közleményét, hogy Karácsonyra aztán már bárkinek lehet DVB-T vétele. Kicsit reklámoptimistának éreztem a megállapítást, de az adatok elgondolkoztatóak, itt egy részlet:

 

 

A legfrissebb értékesítési adatok alapján a DVB-T MPEG-4 kompatibilis készülékek eladása az előző hónaphoz képest 50 százalékkal emelkedett szeptemberben. Ezzel párhuzamosan ugyanebben a hónapban ezen készülékek átlagára 8 százalékkal csökkent, karácsonyra kiváló ajándékozási lehetőséget biztosítva mindenkinek. Amennyiben a fenti trend folytatódik, a magyar háztartások körülbelül 4 százaléka fog DVB-T-képes készülékekkel rendelkezni az év végéig. Fenti trendet az is erősíti, hogy az Antenna Hungária digitális hálózatának lakossági lefedettsége idén december 1-jétől 88 százalékra emelkedik.

 

 

Pesti lakos lévén már régesrégen benne vagyok a lefedettségben, de a tavaly decemberi éles átállással párhuzamosan brutálisan levették az adás energiáját és ezzel használhatatlanná tették a szobaantennámat. Örök harag, gondoltam, de aztán csak nem hagyott nyugodni, hogy valóban szaporodott a műsorok száma és van köztük HD is, legalább kipróbálnám, no de hol van nekem antennám?

 

Van antennám, majdnem ingyen!

 

 

Hát a tetőn. Példás, vagy 30 éves darab, olyan, amit országszerte nyugdíjaztak, mikor a kábeltévé a szkájcsanellel és szupercsanellel elkezdte butítani a népet, az akkori gyerekek azóta persze csak angol nyelvű énekeket hajlandóak hallgatni (részemről felejcsenell). De most eljött a bosszú órája! Látám vala, hogy a tetőeresz aljáról kilóg egy kábelcsonk, na majd meghosszabítom! Eltökélten felkerestem az antennás boltot és kértem 10 méter kábelt, meg hosszabbító elemet, aztán haza. Oppá, kiderült, hogy a tetőtérből kilógó csonk árva, ne de nem adtam fel! A padlástér tetejében egyensúlyozva sikerült csatlakoztatni a kábelt az antennára, egy 50 centiméteres fúrószár megvásárlásával és feleségem segítségével (nézte, kijutottam-e már a túloldalon) valahogy bejuttattuk a kábelt a lakásba. És lőn vétel! Most már nekem is van DVB-T-m, kérdés, hogy min fogom nézni és esetleg mivel tudok műsort felvenni és hasonlók.

 

Annyi azonban biztos, hogy van egy alternatíva, amiért nem kell havidíjat fizetni és minden új tévében van hozzá alkalmas vevőegység. Igaz, hála a csodálatos hazai szabályozásnak (ebben meg van kötve az Antenna Hungária keze) az európai normák szerint megengedett energiának kicsi töredékével adhatnak csak Budapesten és vidéken is kivételes helyen kell, hogy állj, hogy botantennával bejöjjön az adás. Van tehát kezdőköltség (antenna, szerelés, kábelek és valami vevőkészülék), de ezen túl ingyen van a tévé. Ha még pár csatorna beáll a DVB-T rendbe, akkor egy-két éven belül nagyon fogják utálni az AH-t a kábelszolgáltatók és/vagy kegyeiért kuncsorognak.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: tv ingyen tévé hdtv műsor digitális telepítés vevő kábel csatorna szerelés hungária tuner antenna mpeg 4 készülék dvb t beszerelés tetőantenna hd ready

A bejegyzés trackback címe:

https://dvb-t.blog.hu/api/trackback/id/tr51508528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása