DVB-T Blog

Hadd kövesse más is a digitális fölfelszíni sugárzás történetét, no meg azt, ahogy ezt próbálom használatba venni.

Friss topikok

  • ▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: "mennyen", meg "set top boksz" ajjaj (2015.10.10. 13:35) A DVB-T az nem DVB-C
  • MorGorilla: Kedves Katalin! A résbe egy Conax rendszerű CI modul kell és abba kell ugyanazt a chipkártyát beh... (2015.08.11. 14:10) Ami a tévékből hiányzik a MinDig TV Extrához
  • Adani: Sztem még sokáig nem lesz leállítva az analóg rádióadás (FM sávon legalábbis), több okból is. Ho... (2014.01.03. 23:44) Senkinek sem kell a digitális rádió?
  • Adani: Leadtek USB-s DVB-T és analóg hibrid vevővel erősítős szobaantennával simán jön a 7 ingyenes csato... (2014.01.03. 23:33) Nálatok jó már a DVB-T szobaantenna?
  • Penetrator: Sőt, ha az országnál nem Magyarországot, hanem mondjuk, Németországot választjuk, akkor elő jön eg... (2012.07.09. 12:58) Panasonic TX-L32C20

Linkblog

Mától megemelték Budapesten a DVB-T jelerősségét

2010.02.05. 14:45 :: ZimiOmega

Igen, sikerült, valóra vált! Mától megemelte az Antenna Hungária a DVB-T sugárzás jelerősségét, így szobaantennával is több helyen érdemes próbálkozni az ingyenes tévével.

 

Sokan csalódtak, akik a hazai DVB-T kereskedelmi indulásakor megpróbálták a kísérleti időszakban bevált antennáikkal fogni az ímmár MPEG-4 formátumú adást. 2008. decemberével nem csak a kódolás változott ugyanis, hanem a frekvencia váltással olyan sávba került az adás, hogy ott katonai okokból nem volt megengedhető a normál energiájú sugárzás. A korlátozás miatt a budapestiek helyenként tetőantennával is alig boldogultak, a szobaantennák pedig hasznavehetetlené váltak. A limitáció néhány napja megígért és most valóra vált részleges feloldásával több ember részesülhet tetőantenna kiépítése nélkül is az ingyen DVB-T örömeiben. Lehet, hogy ez rontja az antenna bizniszt, de őszintén szólva engem például ez egyáltalán nem zavar.

Az Antenna Hungária Csoport a héten megkapta a szükséges rádióengedélyeket a budapesti Széchenyi-hegyi adóállomás A és C multiplexét érintő teljesítményemelésre vonatkozóan, a maximális ERP 6,3 és 10 kW-ról 40 kW-ra emelkedett ma délutántól. A Száva utcai adót illetően a teljesítményemelésre jövő szerdán kerül sor. Fenti lépések következtében sokkal kedvezőbb lehetőségek nyílnak az előfizetési díj nélküli MinDig TV digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás vételére a fővárosban és környékén élők számára.

 

A Magyar Honvédség engedélyezte az érvényben lévő budapesti teljesítmény-korlátozás részleges eltörlését az elmúlt hetekben, a Nemzeti Hírközlési Hatóság pedig ezen a héten kibocsátotta az emelt teljesítményre vonatkozó rádióengedélyeket mindkét multiplex vonatkozásában. A kibocsátott rádióengedélyek birtokában az Antenna Hungária ma délután az A és C multiplex vonatkozásában a maximális ERP-t (Effective Radiated Power - effektív kisugárzott teljesítmény) jelentősen, 6,3 és 10 kW-ról 40 kW-ra megemelte a budapesti Széchenyi-hegyi adóállomáson.

 

További kedvező hír, hogy amásik budapesti DVB-T telephelyen, a 10. kerületi Száva utcai adónál is teljesítményemelésre kerül sor, a maximális ERP ezen a telephelyen 0,6 kW-ról 2,4 kW-ra emelkedik 2010. február 10-én délután mindkét multiplex vonatkozásában. Annak érdekében, hogy a teljesítménynövelést itt is végre lehessen hajtani, rövid technikai leállás szükséges az érintett nap folyamán a Száva utcai adónál.

 

A két budapesti digitális adóállomás mostani teljesítményemelésével sokkal kedvezőbb lehetőségek nyílnak az előfizetési díj nélküli MinDig TV digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás vételére a fővárosban és környékén élők számára. Az Antenna Hungária Csoport mindent megtesz annak érdekében, hogy elérje a budapesti teljesítménykorlátozás teljes feloldását és a lehetséges maximális sugárzási teljesítmény engedélyezését a közeljövőben, hogy a nézők mind nagyobb területen és minőségben juthassanak az előfizetési díj nélküli szolgáltatáshoz.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: tv ingyen mindig terra antenna dvb t tetőantenna

A bejegyzés trackback címe:

https://dvb-t.blog.hu/api/trackback/id/tr451731776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása